Werken met metaprogramma’s

Als je coacht, traint, bemiddelt of leiding geeft dan kun je de mensen om je heen pas écht effectief sturen als je begrijpt hoe ze denken. Want natuurlijk denkt niet iedereen hetzelfde! Sterker nog, ieders denken wordt gestructureerd volgens 18 metaprogramma’s die bepalen welke informatie door die persoon als belangrijk gezien wordt. Iedereen heeft daarmee zijn eigen, complexe combinatie van metaprogramma’s die je kunt leren herkennen en waarmee je kunt leren werken. Zo voorkom je onnodige miscommunicatie en kun je makkelijker overtuigen, motiveren en beïnvloeden.

Na het succes van de exclusieve Masterclass ‘Werken met metaprogramma’s’ in september 2020, wordt deze ook in 2021 aangeboden in september. De Masterclass wordt gegeven door Jorinde Prins – eigenaar van Personal Index® – bij Kaber in Haghorst. Normaal gesproken komen de metaprogramma’s pas aan bod tijdens onze NLP Master Practitioner, maar op verzoek wordt dit onderwerp als losse module aangeboden.

Een mooie kans dus om het denken te doorgronden; niet alleen het denken van anderen maar ook dat van jezelf!


Opbouw

Tijdens de eerste twee trainingsdagen (blok 1) worden je kennis en vaardigheden vanaf de basis opgebouwd zodat je je op de laatste twee dagen (blok 2) écht kunt verdiepen in het werken met metaprogramma’s. Dat betekent dat je vanaf blok 1 kunt deelnemen als je geen voorkennis hebt maar dat je ook vanaf blok 2 mag instromen als je minimaal een NLP Master Practitioner hebt gedaan. De lesstof van blok 2 gaat uitgebreid in op het toepassen van je kennis en vaardigheden op het gebied van metaprogramma’s en bouwt dus door op de basiskennis die je hebt opgebouwd tijdens je NLP Master Practitioner opleiding of blok 1 van deze Masterclass.

In onze Practitioner opleiding gebruiken we NLP om met een frisse blik naar onze eigen processen te kijken en onszelf naar een hoger niveau te tillen. NLP D noemen we dat: Neuro-linguistic Personal Development.

In deze Masterclass leer je

  • Inzicht in je eigen metaprogramma’s en welke invloed ze kunnen hebben op je werk en leven.
  • Hoe je deze 18 metaprogramma’s bij anderen kunt ontdekken.
  • Hoe misverstanden en frustrerende communicatie ontstaan als je slecht of niet inspeelt op de metaprogramma’s van een ander.
  • Wat je kunt doen om je communicatie af te stemmen op je gesprekspartner om zo effectiever leiding te geven, te coachen, bemiddelen of trainen.
  • Hoe metaprogramma’s elkaar kunnen versterken en verzwakken en welke invloed dit heeft op het gedrag van iemand.
  • Hoe je effectief kunt inspelen en communiceren via mail e.d. door gebruik te maken van deze denkstijlen.

 Overzicht metaprogramma’s

1. Sorteerstijl (Primary sorts)
2. Persoonsgerichtheid
3. Relatiegerichtheid
4. Tijdskader (Timeframe)
5. Tijdsbeleving
6. Motivatierichting
7. Referentiekader
8. Invloedsperceptie
9. Vergelijkingen
10. Chunk size
11. Werkwijze
12. Werkvorm
13. Werkstijl
14. Werkinhoud
15. Ontwikkelingsgerichtheid
16. Beslissingskanaal
17. Beslissingsmoment
18. Stressrespons


Investering

De investering voor de volledige Masterclass van vier dagen bedraagt €1180,- (btw vrij). incl. lunch, vers fruit, onbeperkt koffie/thee en een certificaat. Als je instroomt vanaf blok 2 dan bedragen de kosten €590,- (btw vrij).
Let op! Dit kan alleen als je minimaal een NLP Master Practitioner hebt gedaan waarbij de metaprogramma’s behandeld zijn.

De opleidingskosten voor deze Masterclass kunnen onder bepaalde voorwaarden bij de belastingaangifte worden opgevoerd als aftrekposten. Neem hiervoor contact op met de belastingdienst.

Masterclass 4 dagen

Startdatum:

16 september 2021

Data:
Op de donderdagen 16, 23, 30 september en 07 oktober 2021

Opleidingsduur:
4 dagen

De Masterclass Metaprogramma’s is inclusief: syllabus, lunches, vers fruit, onbeperkt koffie en thee, en deelnamecertificaat.
Je kunt beginnen met blok 1 als je geen voorkennis hebt of als je je reeds opgedane kennis wil opfrissen.

€1180,-

Inschrijven

Masterclass 2 dagen

Startdatum:

30 september 2021

Data:
Donderdag 30 september 2021

Donderdag 07 oktober 2021

Opleidingsduur:
2 dagen

De Masterclass Metaprogramma’s is inclusief: syllabus, lunches, vers fruit, onbeperkt koffie en thee, en deelnamecertificaat.
Je kunt instromen bij blok 2 als je minimaal een NLP Master Practitioner opleiding hebt gedaan.

€590,-

Inschrijven