Tarieven therapie/coaching per 1 januari 2017

Het uurtarief is € 70,- BTW VRIJ.

  • Een individueel consult duurt 1 uur
  • Een relatietherapie consult duurt 1 1/2 uur
  • Vergoeding zorgverzekering is niet mogelijk

Wijze van betalen:

Factuur wordt toegezonden per mail of per post.

Annuleren van een afspraak:
Als je verhinderd bent om op de afgesproken tijd te komen dien je dat tenminste 24 uur vooraf te melden. Als je niet tijdig afmeldt wordt er 1 uur in rekening gebracht. Je kunt afmelden via telefoonnummer 06-18817346 of 076-7110230.

Meenemen op de eerste afspraak:

  1. Een overzicht (of de verpakking) van de medicijnen die je gebruikt
  2. Evt. een verwijsbrief van je huisarts/bedrijfsarts indien je die hebt gekregen (wij werken eerstelijns dus je kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht)

Fiscale regelingen:
Therapiekosten zijn volledig aftrekbaar van de belasting als er sprake is van verwijzing door een huisarts. De basis van de verwijzing moet dan zijn “psychisch lijden’.

Heb je een eigen bedrijf:
Dan kun je de psychosociale therapie als Persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten fiscaal aftrekken, mits de problemen/klachten werk gerelateerd zijn.

Werkgever:
Ben je (deels) arbeidsongeschikt/ziek, dan is je werkgever of bedrijfsarts mogelijk bereid om de kosten  van de therapie te vergoeden. Informeer bij stressgerelateerde klachten of je Biofeedback kunt doen. Deze behandelwijze kan zowel curatief als preventief ingezet worden.

Persoonsgebonden budget:
Wellicht is het mogelijk om binnen het Persoonsgebonden Budget (PGB) de therapie  te bekostigen uit het vrij besteedbaar gedeelte van de ‘ondersteunende begeleiding’

Offerte coaching
In de offerte wordt het afgesproken doel beschreven. Tevens wordt er een voorstel gedaan voor de vorm van het traject en worden er afspraken op papier gezet over een (eventuele) eindrapportage naar de werkgever. Na de bevestiging van acceptatie van de offerte kan de coaching van start gaan.